Zaloguj się lub załóż konto
6.5/10 (291 głosów)
Chociaż mają bardzo podobne funkcje, nadają się do różnych potrzeb i bardzo ważne jest, aby wiedzieć, jakie jest prawidłowe użycie dla każdego środowiska. Ponadto okapy mogą być instalowane zarówno w funkcji wyciągu, jak i depuratora.
Zarówno okap, jak i oczyszczacz odpowiadają za to, aby opary, dym i tłuszcz powstałe w wyniku gotowania lub smażenia nie przenikały do otoczenia, dzięki czemu kuchnia jest nie tylko przestrzenią, w której przygotowuje się jedzenie, ale także przyjemnym środowiskiem do przebywania.
Okap w kuchni rankingi najlepszych - sprzęt rtv i agd
Choć z fabryki pochodzi z obiema funkcjami, to w przypadku okapów wyciągowych zawsze najlepszym wyborem jest funkcja wyciągu. W tym trybie okap pochłania tłuszcz z metalowych filtrów i odprowadza opary i zapachy kuchenne bezpośrednio do środowiska zewnętrznego poprzez kanał.
Do tego trybu instalacji potrzebny jest zewnętrzny wylot o średnicy 165mm, który można zamontować w suficie lub ścianie. A żeby zapewnić najlepszą wydajność produktu, ważne jest, aby orurowanie od okapu do wylotu zewnętrznego miało, co najwyżej, dwa metry odstępu, z maksymalnie dwoma łukami
W przypadku, gdy nie jest możliwe zainstalowanie Coifa jako wentylatora wyciągowego, można go wykorzystać w funkcji depuratora. W tym przypadku okap będzie zasysał opary kuchenne, zatrzymując tłuszcz w filtrze aluminiowym i pochłaniając zapachy w filtrze z węgla aktywnego, odnawiając powietrze i zwracając je do środowiska kuchennego przez boczne otwory górnego komina.
Jego główną funkcją jest zasysanie gorącego powietrza, usuwając z otoczenia dym, tłuszcz i zapachy.
Istnieją dwa różne modele okapów - sufitowy i przyścienny. Model sufitowy stosowany jest najczęściej w kuchniach z centralnie umieszczonymi wyspami. Natomiast drugi model ma swoje mocowanie wykonane na suficie i wymaga kompatybilnej konstrukcji lub podłączenia do gniazdka również na suficie kuchni. rzetelne opinie o produktach
Debugger
Debugger ma jako główną zaletę sposób być zainstalowany, ponieważ nie potrzebuje zewnętrznego wyjścia do kanałów, to jest znacznie bardziej powszechne jego stosowanie w mieszkaniach lub małych kuchniach. Kolejnym punktem za jest koszt, ponieważ debugger zwykle wychodzi taniej niż kaptur.
Oczyszczacz działa w następujący sposób: powietrze jest zasysane, a metalowe filtry blokują tłuszcz. Dzięki temu zapach jest rozbijany w filtrach z węglem aktywnym, a następnie powietrze wraca do kuchni.
Ze względu na sposób działania, zanieczyszczenia koncentrują się w urządzeniu, dlatego wymaga ono konserwacji i wymiany filtra co sześć miesięcy, jeśli urządzenie jest używane dwa lub trzy razy w tygodniu.
Po raz pierwszy marka opracowała okapy bez wewnętrznego silnika. Silnik montowany jest w odległości do 6 metrów od korpusu okapu. Silnik musi być zainstalowany w pomieszczeniach zamkniętych. Nie da się go jednak naprawić na zewnątrz. Okapy mają maksymalną moc 845 m 3 /h, rozłożoną w 4 prędkościach i są idealne do wymiany powietrza 12 razy na godzinę w pomieszczeniach o powierzchni do 26 m².
Wyposażenie restauracji w sprzęt rtv i agd: sprawdź, co jest niezbędne
Wyposażenie kuchni i salonu w restauracji nie jest takim prostym zadaniem. Kiedy patrzymy na listę potrzebnych przyborów, wydaje się ona nie mieć końca, prawda?
Mówię tak, bo takie wrażenie odniosłem pisząc dla Was tę listę. Niezbędne jest kilka elementów wyposażenia, z których każdy ma inną funkcję i model.
· Z jednej strony to dobrze, to znak, że technologia idzie coraz bardziej do przodu i stara się ułatwić codzienne czynności osób pracujących w lokalu gastronomicznym
· Z drugiej strony, nie tak bardzo! Opcji i wariantów sprzętu jest tak wiele, że właściwie nie wiemy, który wybrać.
Jeśli zakładasz restaurację i nie masz zbyt dużej wiedzy na temat sprzętu, ciekawym rozwiązaniem może być liczenie na pomoc profesjonalisty
Uważam, że ważne jest, abyś miał pewność, że kupujesz odpowiedni sprzęt, który spełni Twoje potrzeby, nie wydając pieniędzy na darmo.
Aha, jedno zastrzeżenie: jeśli potrzebujesz pomocy w wyborze i zakupie stołów i krzeseł do swojej restauracji, możesz liczyć na pomoc zespołu Tambo, OK?
Mam nadzieję, że ten post jest przydatny i pomoże Ci sformułować listę niezbędnego wyposażenia dla Twojego typu lokalu! Idziemy?
Lista wyposażenia restauracji
Kto wchodzi do restauracji, aby przygotować swoje posiłki, nie ma pojęcia, jak wiele rzeczy jest zaangażowanych, aby każdy szczegół biznesu działał idealnie!
A jedną z tych głównych "rzeczy" są sprzęty rtv i agd! To one wraz z darem tego, kto gotuje, sprawiają, że potrawy są smaczne i wysokiej jakości.
Wybór i zakup wyposażenia do restauracji to pracochłonny proces, jednak ułatwiliśmy Ci to i stworzyliśmy listę ze wszystkimi najważniejszymi urządzeniami i przedziałem cenowym, dzięki czemu może ona pomóc Ci w planowaniu zakupów:
Zostaw komentarz